Joomla! 4.0 Beta Yayınlandı

Joomla! 4.0 Beta Yayınlandı

Joomla! Projesi, Joomla! 4.0 Beta sürümünün kullanılabilirliğini duyurmaktan memnuniyet duyar. Biz zaten harika bir ürün olanı daha da geliştirebileceğimize inanıyoruz. Küresel bir gönüllü topluluğu tarafından geliştirilen ve sürdürülen, insanların içeriklerini oluşturmaları ve yönetmeleri için yepyeni bir yol olan Joomla! 4'ü tanıtıyoruz.

Joomla! 4, güvenilir, istikrarlı, güvenli ve her türlü web sitesini oluşturmak için çok çeşitli seçeneklerle tam donanımlı bir platform sunar.

Gelecek Joomla! 4.0 sürümü için kalite güvencesini geliştirmek ve bu büyük sürümde sunulan yeni özellikleri keşfetmeniz için paketi indirmeye, yüklemeye ve test etmeye davet ediyoruz.

Joomla! 4.0'daki yenilikler

Yeni nesil Joomla'yı şimdiye kadarki en iyi Joomla! yapmaya gerçekten kararlıyız. Joomla! 4, geliştiriciler için daha sağlam bir sistem olmakla birlikte basitlik ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacaktır.

Joomla! 4.0'ın kısa özelliklerine ve avantajlarına bir göz atın:

  • Joomla'yı göz açıp kapayıncaya kadar kurun: Daha kolay, daha hızlı ve daha kullanıcı dostu kurulum süreci
  • Yepyeni Kullanıcı Arabirimleri (arka uç ve ön uç): sezgisel ve mantıklı, anlaşılması ve kullanımı kolay
  • Web herkes içindir: Şablonların erişilebilir olmasını sağlamayı hedefliyoruz (WCAG 2.1 Seviye AA)
  • Tamamen yeniden oluşturulmuş bir Medya Yöneticisi: Açık ve mantıklı bir Kullanıcı Arayüzü ve yerleşik görüntü düzenleme seçenekleriyle.
  • Yeni bir İş Akışı: İçeriğinizi gelişmiş ve özelleştirilebilir bir şekilde yönetin.
  • Web Servisleri: İçeriğinizi diğer web sitelerine ve kolay mobil uygulama oluşturmak için erişilebilir hale getirin.
  • Dökme demir güvenlik özellikleri: Hazırlanan SQL ifadeleri için destek gibi özellikler sayesinde web siteniz güvende kalır.
  • HTML Posta Şablonları: Sitenizden e-posta göndermek, e-postaları özelleştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı!
  • Geliştirilmiş ve genişletilmiş Komut Satırı Ara birimi (CLI): Bileşenlerinizin sorunsuz entegrasyonu için
  • Daha temiz ve daha güçlü bir kod tabanı: Kod, tüm Joomla 3.x kullanımdan kaldırılmış işlevleri temizlendi ve PHP ad alanlarını kullanarak geliştiricilerin her zamankinden daha sağlam ve yenilikçi uygulamalar sunmasını sağlıyoruz.
  • Joomla! Framework'ün gücü CMS ile birleşti.
  • Gelişmiş bir etkinlik dağıtım sistemi
  • Ve daha fazlası!

Siteleriniz den birini taşımadan Joomla! 4.0 Beta'yı denemek ister misiniz? Doğrudan launch.joomla.org adresinden test edin. 

Bu sürüm ne için?

Bu, yalnızca test sitelerinde kullanılması gereken bir BETA sürümüdür. Bu sürüm en son kararlı Joomla! sürümü ile birleştirildi ve tüm yeni Joomla! 4 özelliklerini içeriyor.

Sizi bu sürümü test etmeye davet ediyoruz ve Joomla! CMS Sorun İzleyicisi'ndeki sorunları ve hataları bildirmenin yanı sıra, verebileceğiniz tüm geri bildirimleri almak için çok minnettar olacağız.

Özellikle bu davetiyeyi tüm Joomla! uzantısı ve şablon geliştiricilerine genişletmek istiyoruz, ürünleriniz Joomla’nın genişletilebilirliğinin temel özelliklerinden birine katkıda bulunuyor. Bu sürüm, Joomla! 4.0'ın kararlı sürümü için uzantıları ve şablonları hazırlamaya başlamak için mükemmel bir zamandır.

Sürüm 4.0 ile ilgili bilinen geriye dönük uyumluluk sorunlarının tam listesi için lütfen belge sitesindeki Joomla! 4.0'daki olası geriye dönük uyumluluk sorunlarına bakın.

Joomla! İndir v4.0 Beta
İngilizce (UK), 4.0.0 Beta 1 Tam Paket

Joomla! 4 localhost'a Kurulum belgemize göz atın.

Kararlı sürüm ne zaman?

Bu beta sürümün piyasaya sürülmesi, geliştiricilerden ve kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlere bağlı olarak bir zaman çizelgesi içeren bir dönem açar. Sağlam ve zamanında teslimat yapılmasına yardımcı olmak için testler ve raporlarda bize katılın. Yardım etmek ister misiniz? Harika! Aşağıda neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi bulacaksınız.

Joomla! 4'ün kararlı versiyonu ile aynı zamanda, iki ana seri arasında bir köprü olması amaçlanan Joomla! 3.10'u piyasaya süreceğiz. Öncelikle topluluk için bir sonraki büyük sürüme geçişi kolaylaştırmak için Joomla! 4.0 geliştirme dalından API değişikliklerinin arka bağlantı noktalarını içeren bir sürüm olacak.

Bu zaman çizelgesine ilişkin en güncel bilgileri proje yol haritamızda bulabilirsiniz.

Joomla! 4 ile ilgili belgeleri nereden bulabilirim?

Joomla 4'te size yardımcı olacak bazı öğreticiler sağlamaya başladık. Joomla 4'teki önemli değişiklikleri anlamanıza yardımcı olacak daha fazla öğretici yazacağız. Joomla 4 için bir Eklenti veya Modül oluşturma gibi mevcut olanları bulabilir, Joomla 4 ad alanları kuralları için bir Eklenti veya Modül oluşturma, yeni ifadeler hazırlama, yeni web varlık sınıflarını kullanma ve daha pek çok şey gibi mevcut olanları burada bulabilirsiniz.

Geliştiricileri, kullanıcılara ve diğer uzantı geliştiricilerine yardımcı olmak ve onlara rehberlik etmek için docs.joomla.org adresinde Joomla! 4 ile ilgili dokümanları yazmaya yardımcı olmaya teşvik ediyoruz.

Bir JDoc sayfası, geliştiricilerin hala yazılması gereken mevcut belgeleri ve belgeleri görmelerine yardımcı olur.

Sizi düzenli olarak kontrol etmeye, güncellemeye ve eksik içeriği sağlamaya davet ediyoruz:
https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Joomla 4'ün gelişimine nasıl yardımcı olabilirim?

4.0 sürümünün ve ana özelliklerimizin "üretime hazır" olmasını sağlamaya yardımcı olmak için, sürümleri test etme ve issue.joomla.org adresinde bulabileceğiniz hataları bildirme konusunda yardımınıza ihtiyacımız var.

Test kullanıcılarının (ve erken benimseyenlerin) hayatını kolaylaştırmak için Beta sürümünden sonraki Beta, RC veya kararlı sürüme güncelleme yapmak mümkündür (silinen dosyaları güncelleme ve SQL değişikliklerini değiştirme konusunda katı kalacağız).

Daha önce de belirtildiği gibi, mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürülmesi için Joomla 4'e odaklanıyoruz. Bu nedenle, 3.10 hariç artık 3.x küçük sürümlerini yayınlamayı planlamıyoruz.

Tüm özellik önerileri 4.1 sürümü doğru yönlendirilmelidir.

Gönüllülerimize çok teşekkür ederiz!

Bu Beta sürümü, onlarca gönüllünün binlerce saatlik çalışmasının sonucudur.

Joomla! 4.0 Beta sürümüne katkıda bulunan herkese büyük bir teşekkür ederiz.

İlgili Makaleler

Joomla!® Keşfedin

Joomla!® Haberler

Joomla!® Destek

Sosyal Ağlar

© 2005 - 2023 Joomlatr.org. Her hakkı saklıdır.
Joomla!® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. Joomlatr.org is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.