Joomla 4.1.5 ve 3.10.10 Kararlı sürüm

Joomla 4.1.5 ve 3.10.10 Kararlı sürüm

Joomla 4.1.5 ve 3.10.10 artık kullanılabilir. Bu, Joomla'nın hem 4.x hem de 3.x serisi için çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler içeren bir hata düzeltme sürümüdür. Bu 4.1 serisinin son sürümü olacak. Şimdi odaklanacağımız, 4.2'yi kararlı hale getirmek olacak.

Joomla 4.1.5'te neler var?

Joomla 4.1.5 aşağıdaki hata düzeltmelerini içerir.

3.10.10 ile hata düzeltmeleri ve İyileştirmeler
  • Belirli alanlarda etiketlerin renklendirilmesi
  • PHP 8.1 kullanımdan kaldırma uyarıları düzeltildi
  • Satır içi yardımı iyileştirmeleri
  • Kullanıcı şifresi API düzeltmeleri

Hata düzeltmelerinin tam listesi için GitHub'ı ziyaret edin.

Joomla 3.10.10'da neler var?

Joomla 3.10.10 aşağıdaki hata düzeltmelerini içerir.

  • Temel güncelleme simgesi ve desteklenmeyen güncelleme mesajları düzeltildi
    (https://github.com/joomla/joomla-cms/pull/36950)
  • Sayısal etiketlerden gelen bağlantılar 404 hatasına neden oluyordu düzeltildi
    (https://github.com/joomla/joomla-cms/pull/37815)


Hata düzeltmelerinin tam listesi için GitHub'ı ziyaret edin.

Joomla 4.1.5'i ve Joomla 3.10 serisinin en son güncellemesi olan Joomla 3.10.10'u nereden indirebilirim?

Yeni kurulumlar için Joomla 3.10 kullanmalı mıyım?
Joomla 3.10 yavaş yavaş Destek Sonu'na (EOS) doğru ilerliyor. Hata düzeltmeleri için yarım yıldan az bir süre kaldı. Bundan sonra, 17 Ağustos 2023'e kadar güvenlik düzeltmeleri için bir yıl. Joomla'nın yeni ana sürümü olan Joomla 4.x, neredeyse bir yıldır mevcut ve birçok iyileştirme sunuyor. Ayrıca, sitenize güvenlik ve performans artışı getiren PHP'nin en son üretim sürümlerinden de yararlanırsınız.
Bu nedenle, Joomla 3.10 ile hala yeni projelere başlayabilmenize rağmen, yeni projeler için Joomla 4'ü kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yeni Kurulumlar

Yeni kurulum talimatları ve teknik gereksinimler

Joomla! 4.1.5 indir

Joomla! 4.1.5 Türkçe dil paketini indirmek için tıklayın.

Joomla! 3.10.10 indir

Güncelleme

Joomla! 4.1.5 güncelleme

Joomla! 3.10.10 güncelleme

Unutmayın… Güncellemeden sonra lütfen tarayıcınızın önbelleğini temizleyin.
Bir hata mı buldunuz? Joomla Sorun İzleyici'de bildirin.
Sorularınız mı var? 4.1.5 sürümü ve 3.10.10 sürümü ile ilgili SSS'ler için dokümantasyon wiki'sine bakın

Yüklemek zorunda kalmadan Joomla 4'te bir tura çıkmak ister misiniz? Sizin için bir çözümümüz var: launch.joomla.org adresinde Joomla 4.1.0'ı deneyin. Yada turhost.com sitesinden, Joomla uyumlu cPanel hosting satın alın saniyeler içinde sitenizi kurun.

Sitemi Joomla 4.1'e nasıl yükseltebilirim?

Siteniz bir Joomla 4.0.x kurulumuysa

O zaman normal bir güncellemedir:, dahili güncelleyici aracılığıyla herhangi bir Joomla güncellemesinde yaptığınız gibi yedekleyin ve güncelleyin.

Siteniz bir Joomla 3.x kurulumuysa

Stres yapmayın, yalnız değilsiniz, mini göç/yükseltme için size rehberlik ediyoruz.

İlk adım, sitenizi en son Joomla 3.10'a güncellemek olacaktır. Sizi Joomla 3.10 Güncelleme Öncesi Denetleyicisini okumaya davet ediyoruz. 3.10 güncelleme denetleyicisi size hangi eklentilerin Joomla 4 ile uyumlu olduğunu gösterecektir (harika, değil mi?).

Ardından, adım adım eğitimlerimizi takip etmeniz yeterli. Bunları https://docs.joomla.org/Why_Migrate adresindeki resmi belgelerimizde bulabilirsiniz. Planlama, mini geçiş sürecinin en önemli parçasıdır. Başlamak için https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x adresine bakın. Bu belgenin alt kısmında, 3.10.x'ten 4.x'e mini geçiş için adım adım ilerleyebilirsiniz. ve özellikle planlama ile başlayın (JDocs'ta Joomla 4 hakkında birçok bilgi ve öğretici bulacaksınız).

Not: Taşımayı önce sitenizin bir kopyasında test etmenizi öneririz.

Şimdi göç/yükseltme?

Ayrıca şimdi göç etmeniz gerekip gerekmediğini de merak edebilirsiniz. İdeal olarak, şablonunuz ve eklentilerinizin hazır olduğunda geçiş yapabilmek için geçişi planlamaya şimdi başlarsınız. Bunu eski ve güncel olmayan eklentileri kaldırmak için bir fırsat olarak kullanın. Temeli ile güvenli ve verimli bir şekilde daha fazlasını yapabilirsiniz, bu nedenle bir eklenti taşınmadıysa, gerçekten ihtiyacınız olup olmadığına bakın.
Joomla 3.10'un 1.5 yıl daha desteklendiğini unutmayın, bu nedenle şimdi geçiş yapmak için herhangi bir baskı yoktur, ancak çok fazla beklememeli ve 3.10 desteğini bitirmeden hazır olmalısınız.

Joomla Topluluk Dergisinde mini geçiş süreci ve Joomla 4.1 hakkında makaleler okuyabilirsiniz. 

Biraz gürültü yap. Joomla 4.1 çıktı!

Şimdiye kadarki en iyi Joomla'yı piyasaya sürdük. Dünyaya anlatalım!

#Joomla4 ve #Joomla4All hashtag'lerini kullanarak harika yeni özellikler hakkında mesajınızı iletin.

J4 Broşürü bağlantısı: https://joom.la/J4brochure

J4 Belgeleri Bağlantıları:

https://docs.joomla.org/J4.x:Getting_Started_with_Joomla!
https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Joomla! Kimler İçindir?

Bir web sitesi yapmanız mı gerekiyor? Kişisel kullanım için, işiniz için, bir hayır kurumu, kar için değil. Belki bir üniversite, yerel yönetim, o zaman Joomla tam size göre.

Bir web ajansı, müşterilerinizin ihtiyaçları arttıkça büyüyebilecek, iyi desteklenen bir çerçeveye ihtiyaç duyar. O zaman Joomla tam size göre.

Her sektörden gönüllüler tarafından yazılan bu kitap, internetin her yerinde, bloglardan ve intranetlerden ulusal hükümet sitelerine kadar her türlü proje için kullanılıyor. Küçük mağazalardan dünya lideri marka sitelerine kadar Joomla, ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde büyüyebilir.

Joomla'nın gücü, en iyi uygulamalara ayak uydurarak sürekli gelişen kod tabanından ve aynı zamanda pazardaki fırsatları gören ve bu boşlukları gerçek dünya ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış iyi yazılımlarla dolduran geniş geliştirici ekosisteminden gelir.

Joomla 4.1, ihtiyaçlarınıza göre büyüyebileceğini ve müşterilerinizle birlikte ölçeklenebileceğini bilerek web sitenizi başlatmanıza olanak tanıyan birinci sınıf bir CMS'nin en yenisidir.
Bütün bunlar ve Joomla 4 kullanımı ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır.

Ne için bekliyorsun? Bugün yükleyin ve geleceğinizi büyütün.

Joomla gelişimine nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Joomla'ya aktif olarak dahil olmanın çeşitli yolları vardır. Kodlayıcı, entegratör veya Joomla kullanıcısı olmanız fark etmez. Daha fazla bilgi almak için gönüllü katılım ekibimizden herhangi biriyle iletişime geçebilir veya hazırsanız doğrudan Joomla! Bug Squad'a geçebilirsiniz.

Joomla! Bug Squad ve CMS Release Team, CMS geliştirme sürecindeki en aktif ekiplerden bazılarıdır ve her zaman hata raporlarını sıralamada, yamaları kodlamada ve çözümleri test etmede yardımcı olabilecek insanları (yalnızca geliştiriciler değil) ararlar. Joomla kod tabanı hakkındaki çalışma bilginizi arttırmanın harika bir yolu ve ayrıca dünyanın her yerinden yeni insanlarla tanışmanın harika bir yolu.

Gönüllülerimize Çok Teşekkür Ederiz!

Joomla 4.1 ve 3.10 birçok gönüllünün binlerce saatlik çalışmasının sonucudur.

4.1 ve 3.10 sürümüne katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz!

İlgili Makaleler

Joomla!® Keşfedin

Joomla!® Haberler

Joomla!® Destek

Sosyal Ağlar

© 2005 - 2023 Joomlatr.org. Her hakkı saklıdır.
Joomla!® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. Joomlatr.org is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.