Joomla 4.2.4

Joomla 4.2.4 Güvenlik Sürümü

Joomla 4.2.4 artık kullanılabilir. Bu Joomla! 4.x serisi için 2 güvenlik açığını ele alan bir güvenlik sürümüdür.

Güvenlik sorunları çözüldü

  • Düşük Önem Derecesi - Kritik Etki - Hata ayıklama modunda kritik bilgilerin açıklanması (Joomla! 4.0.0 - 4.2.3'ü etkiler) Daha Fazla Bilgi

  • Düşük Önem - Düşük Etki - Başlıklardaki kullanıcı girdisinin yansıması yoluyla RXSS (Joomla! 4.0.0 - 4.2.3'ü etkiler) Daha Fazla Bilgi

Ana sorun, hata ayıklama modunun Evet olarak ayarlandığı siteye odaklandığından, yedekleme yaparken ve güncellemeye hazırlanırken sitenize yardımcı olmanın en hızlı yolu, şu anda açıksa "Hata Ayıklama Sistemi"ni Hayır olarak değiştirmektir.

Hata ayıklama, sitenizin Genel Yapılandırma alanında Sistem sekmesinin altında bulunur.

Önemli bir zaman dilimi için hata ayıklama modunun etkinleştirildiği ve herkesin erişebileceği bir Joomla 4.x sitesi çalıştırıyorsanız, sorunun en az bir şüpheli tarafından doğal olarak müdahale edebileceğini gözlemlendiğinden, siteyi şüpheli etkinlik açısından kontrol etmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

 


Joomla 4.2'yi nereden indirebilirim?

İndirilenler sitesinde tabii ki :)

Yeni Kurulumlar

Yeni kurulum talimatları ve teknik gereksinimler

Joomla 4.2.4 indir

Güncelleme

Joomla 4.2.4'e güncelleyin

Unutmayın… Güncellemeden sonra lütfen tarayıcınızın önbelleğini temizleyin.

Türkçe Dil Paketi

Joomla! 4.2.4 Türkçe dil paketini indir

Yeni kurulumlar için Joomla 3.10 kullanmalı mıyım?
Joomla 3.10 yavaş yavaş Destek Sonu'na (EOS) doğru ilerliyor. Hata düzeltmeleri için yarım yıldan az bir süre kaldı. Bundan sonra, 17 Ağustos 2023'e kadar güvenlik düzeltmeleri için bir yıl. Joomla'nın yeni ana sürümü olan Joomla 4.x, neredeyse bir yıldır mevcut ve birçok iyileştirme sunuyor. Ayrıca, sitenize güvenlik ve performans artışı getiren PHP'nin en son üretim sürümlerinden de yararlanırsınız.

 

Joomla 4 ile ilgili belgeleri nerede bulabilirim?

Joomla 4'te size yardımcı olacak bazı eğitimler sağlamaya başladık. Joomla 4'teki önemli değişiklikleri anlamanıza yardımcı olmak için daha fazla eğitim yazacağız. Joomla 4 için Eklenti veya Modül oluşturma gibi mevcut olanları bulabilirsiniz. ad alanları kuralları, hazırlanmış ifadeler, yeni web varlık sınıflarını kullanma ve daha pek çok şey burada.

Geliştiricileri, kullanıcılara ve diğer uzantı geliştiricilerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek için docs.joomla.org'da Joomla 4 ile ilgili belgeleri yazmaya yardımcı olmaya teşvik ediyoruz.

Bir JDocs sayfası, geliştiricilerin mevcut belgeleri ve hala ihtiyaç duyulan belgeleri görmelerine yardımcı olacaktır.

Sizi düzenli olarak kontrol etmeye, güncellemeye ve eksik içeriği sağlamaya davet ediyoruz:

https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Joomla 4.x'e yükseltmeyi planlamalı mıyım?

Joomla 4.2, Joomla'nın en son ana sürümüdür.

Joomla 3.10, 17 Ağustos 2023'e kadar güvenlik düzeltmeleriyle desteklenmeye devam edecek ve size Joomla 4'e geçişinizi planlamak ve eklentilerinizi (gerekirse) Joomla 4 uyumlu sürümler olacak şekilde güncellemek için bolca zaman tanıyacaktır.

J4.0'ın piyasaya sürülmesinden bu yana bir yıldan fazla bir süre geçtiği için Joomla'nın en son sürümüne geçmeyi planlıyor veya geçiş sürecinde olmalısınız.

Belgeler sitesinde taşıma işlemine yardımcı olacak kaynaklar sağlıyoruz.

 

 

Joomla'nın gelişimine nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Joomla'ya aktif olarak dahil olmanın çeşitli yolları vardır. Kodlayıcı, entegratör veya Joomla kullanıcısı olmanız fark etmez. Daha fazla bilgi almak için gönüllü katılım ekibimizden herhangi biriyle iletişime geçebilir veya hazırsanız, doğrudan Joomla Hata Ekibine geçebilirsiniz.

Joomla Hata Ekibi ve CMS Yayın Ekibi, CMS geliştirme sürecindeki en aktif ekiplerden bazılarıdır ve her zaman hata raporlarını sıralamada, yamaları kodlamada ve çözümleri test etmede yardımcı olabilecek insanları (yalnızca geliştiriciler değil) ararlar. Joomla kod tabanı hakkındaki çalışma bilginizi arttırmanın harika bir yolu ve ayrıca dünyanın her yerinden yeni insanlarla tanışmanın harika bir yolu.

Eğer ilgileniyorsanız, lütfen Joomla! Wiki'yi buradan okuyun ve katılmak isterseniz Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.adresine e-posta gönderin.

Proje ayrıca, Joomla CMS ve Çerçevesine dahil edilecek çalışmaları hazırlamak ve göndermek için zaman ayıran tüm katkıda bulunanlara teşekkür etmek istiyor.

Gönüllülerimize Çok Teşekkür Ederiz!

Joomla 4.2.4, birçok gönüllünün binlerce saatlik çalışmasının sonucudur.

4.2.4 sürümüne katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz!

İlgili bilgiler

Bir eklenti geliştiricisiyseniz, lütfen eklenti geliştirmeyi tartışabileceğiniz genel geliştirici posta listesine abone olduğunuzdan emin olun. Özel geliştirmeyi etkileyebilecek haberler de zaman zaman burada yayınlanacaktır.

 

İlgili Makaleler

Joomla!® Keşfedin

Joomla!® Haberler

Joomla!® Destek

Sosyal Ağlar

© 2005 - 2023 Joomlatr.org. Her hakkı saklıdır.
Joomla!® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. Joomlatr.org is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.