Joomla 4.2

Joomla 4.2 Sürüm Adayı 1

Joomla Projesi, test için ilk Joomla 4.2 Sürüm Adayının kullanılabilirliğini duyurmaktan mutluluk duyar.

Bu sürüm ne için?

Beta sürümleri için iki ana hedef vardır:

  • Geliştiriciler, eklentilerini test etmeleri için temel sağlamak ve son sürümden çok önce sorunları bildirmesi

  • Kullanıcıların, Joomla 4.2'de sunulan yeni özellikleri keşfetmesine olanak tanımak.


Sürüm 4.2 için bilinen geriye dönük uyumluluk sorunlarının tam listesi için lütfen belgeler sitesinde Joomla 4'teki olası geriye dönük uyumluluk sorunlarına bakın.

Bu sürüm ne için DEĞİLDİR?

Joomla 4.2 sürüm adayı sürümü, canlı siteler için uygun değildir. Sadece test amaçlıdır.

İndirin

Joomla 4.2.0 Sürüm Adayı 1

Her zaman Joomla 4'ün en son derlemesini kullanmak için, sizi her gece güncellenen (her gece güncellenen) gecelik derleme paketlerini kullanmaya davet ediyoruz.

Yeni başlayanların işini kolaylaştırmak için launch.joomla.org adresinde test için ücretsiz bir Joomla 4 web sitesi açabilirsiniz.

Kararlı sürüm ne zaman?

Joomla! 4.2 (genel kullanılabilirlik) 16 Ağustos 2022'de veya yaklaşık olarak piyasaya sürülecek. Planlanan kilometre taşları:

Alfa sürümleri

Yeni özelliklerin eklendiği ve birçok değişikliğin yapıldığı yer.

  • Alfa 1: 29 Mart 2022 - Tamamlandı
  • Alfa 2: 26 Nisan 2022 - Tamamlandı
  • Alfa 3: 24 Mayıs 2022 - Tamamlandı
Beta sürümleri

Beta aşamasında, hangi özelliklerin eklenebileceği konusunda bir donma yapıyoruz, ancak halihazırda bulunanlarda küçük değişiklikler yapılabilir.

  • Beta 1: 7 Haziran 2022 - Tamamlandı
  • Beta 2: 21 Haziran 2022 - Tamamlandı
  • Beta 3: 5 Temmuz 2022 Tamamlandı
Sürüm adayları

Sürüm adayı aşamasındayken, daha fazla eklenemez veya değiştirilemez, ürünü lansman günü için kararlı hale getirmek için test ediyor ve hata gideriyoruz.

  • Sürüm adayı: Bu sürüm
  • Son kararlı sürüm: 16 Ağustos 2022

Tüm bu süreç, bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için öne çıkan insanlara dayanır.
Gönüllülerin mevcudiyetine ve kontrolümüz dışındaki koşullara bağlı olarak tarihlerin değişebileceğini lütfen unutmayın.

 

Joomla 4.2'nin gelişmesine nasıl yardımcı olabilirsiniz?

4.2 sürümünün ve ana özelliklerimizin "üretime hazır" olmasını sağlamaya yardımcı olmak için, sürümleri test etme ve sorunları.joomla.org adresinde bulabileceğiniz hataları bildirme konusunda yardımınıza ihtiyacımız var.
Hepsinden önemlisi, eklenti geliştiricilerini kollarını sıvamaya, hataları aramaya ve eklentilerini Joomla 4.2 ile test etmeye ve deneyimlerini iletmeye teşvik ediyoruz.
Kullanıcılarımıza Joomla 3.10'un Joomla 3.x serisinin son sürümü olmayı amaçladığını ve bir sonrakine geçişi kolaylaştırmak için Joomla 4.x geliştirme dalından API değişikliklerinin arka planlarını içeren bir sürüm olacağını hatırlatmak isteriz. topluluk için büyük sürüm.
En iyisini yapmak için Joomla 4'e odaklanıyoruz. Bu nedenle, gerçekten gerekli olduğu kanıtlanmadıkça, daha fazla 3.x alt sürümü yayınlamayı planlamıyoruz. Tüm özellik önerileri 4.2 sürümüne yönelik olmalıdır. 

4.2 sürümü için olağanüstü değişiklikleri test etmeye yardımcı olacak kullanıcılar arıyoruz. Değişikliklerin listesini burada bulabilirsiniz:

https://github.com/joomla/joomla-cms/pulls?q=is%3Apr+is%3Aopen+label%3APR-4.2-dev+

Bazı videolar da dahil olmak üzere, bu değişiklikleri nasıl test edeceğinizi öğrenmenize ve öğrenmenize yardımcı olacak bir belge bulunmaktadır.

https://docs.joomla.org/Testing_Joomla!_patches

Gelin ve harika Joomla sürümleri oluşturmak için bize katılın.

Çok faktörlü kimlik doğrulama

Şimdiye kadar Joomla, çok faktörlü kimlik doğrulama ile yalnızca İki Faktörlü Kimlik Doğrulama sundu, sitenizi güvence altına almak için farklı türde kimlik doğrulama mekanizmaları seçmenize izin vererek kimlik doğrulamayı bir adım daha ileriye taşıyoruz. Yubi anahtarı, Web Kimlik Doğrulaması, doğrulama kodu veya e-posta kodu kullanmayı seçebilirsiniz.
Çok faktörlü kimlik doğrulamanın çalışma şekli, ilk önce kullanıcı adınız ve şifrenizle oturum açmanız ve ardından ikinci kimlik doğrulama yönteminizi girmeniz için başka bir ekranla karşılaşmanızdır.
Bu, iki faktörlü kimlik doğrulama kodunuzu artık oturum açma sayfasıyla aynı sayfaya giremeyeceğiniz anlamına gelir.

Joomla 4 ile ilgili belgeleri nerede bulabilirim?

Joomla 4'te size yardımcı olacak bazı eğitimler sağlamaya başladık. Joomla 4'teki önemli değişiklikleri anlamanıza yardımcı olmak için daha fazla eğitim yazacağız. Joomla 4 için Eklenti veya Modül oluşturma gibi mevcut olanları bulabilirsiniz. ad alanları kuralları, hazırlanmış ifadeler, yeni web varlık sınıflarını kullanma ve daha pek çok şey burada.

Geliştiricileri, kullanıcılara ve diğer uzantı geliştiricilerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek için docs.joomla.org'da Joomla 4 ile ilgili belgeleri yazmaya yardımcı olmaya teşvik ediyoruz.

Bir JDocs sayfası, geliştiricilerin mevcut belgeleri ve hala ihtiyaç duyulan belgeleri görmelerine yardımcı olacaktır.

Sizi düzenli olarak kontrol etmeye, güncellemeye ve eksik içeriği sağlamaya davet ediyoruz:

https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Beta'ya (özellik dondurma) ulaştığımızda özellik belgelerinin çoğuna ihtiyaç duyulacaktır.

Joomla 4.x'e yükseltmeyi planlamalı mıyım?

Joomla 4.x, Joomla'nın en son ana sürümüdür.

Joomla 3.10, Joomla 3'ün son küçük sürümü olarak Joomla 4 ile birlikte yayınlandı (bu makaleye bakın).

Joomla 3.10, yayımlanmasından itibaren iki yıl boyunca desteklenmeye devam edecek ve size Joomla 4'e geçişinizi planlamak ve uzantılarınızı (gerekirse) Joomla 4 uyumlu sürümler olacak şekilde güncellemek için bolca zaman tanıyacaktır.

J4.0'ın piyasaya sürülmesinden bu yana neredeyse 9 ay olduğu için Joomla'nın en son sürümüne geçmeyi planlıyor veya geçiş sürecinde olmalısınız.

Belgeleme sitesinde taşıma işlemine yardımcı olacak kaynaklar sağlıyoruz.

İlgili bilgiler

Bir eklenti geliştiricisiyseniz, lütfen eklenti geliştirmeyi tartışabileceğiniz genel geliştirici posta listesine abone olduğunuzdan emin olun. Özel geliştirmeyi etkileyebilecek haberler de zaman zaman burada yayınlanacaktır.

İlgili Makaleler

Joomla!® Keşfedin

Joomla!® Haberler

Joomla!® Destek

Sosyal Ağlar

© 2005 - 2023 Joomlatr.org. Her hakkı saklıdır.
Joomla!® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. Joomlatr.org is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.